Varginantis „iPhone“ privatumo trūkumas, kurį „Apple“ jau ištaisė

tarp daugelio kas naujo „iOS 14“, skirtoje „iPhone“. matome, kad 14.5 naujas privatumo parinktis leidžia blokuoti kai kurių programų sekimą, siekiant pasiūlyti suasmenintą reklamą. Na, būtent apie šią funkciją buvo pranešta apie įvairias klaidas, kurios, atrodo, nebuvo išspręstos iki pastarųjų kelių valandų.

Kas buvo negerai su šia iOS 14.5 funkcija?

Yra keletas privatumo funkcijų, kurias „Apple“ pridėjo po to, kai rugsėjo mėnesį išleido „iOS 14“. Nuo saugesnės „Safari“ pirmosiose versijose iki „App Store“ skirtukų, skirtų leidimams, kuriuos pasiekia programos. Tačiau viena iš labiausiai prieštaringų tokių kompanijų kaip „Facebook“ yra ta, kuri buvo pristatyta „iOS 14.5“.



Kai kurios programos renka asmeninius ir naršymo duomenis, kad galėtų rodyti skelbimus, labiau atitinkančius jūsų skonį, todėl reklamuotojams ima didesnę pinigų dalį. Tai savaime nėra kažkas neigiamo, tačiau „Apple“ manė, kad leidimą atlikti šį stebėjimą turėtų arba neleisti vartotojas. Štai kodėl jis buvo įtrauktas į 14.5 Nustatymai > Privatumas > Stebėjimas skirtukas, kuris, jei įjungtas, verčia programas prašyti jūsų leidimo, kai jas naudojate, kad būtų galima priimti tokį stebėjimą arba ne.



sekimo programos iphone ios 14.5 Kur buvo kaltė? Na, daugelis vartotojų, kurie pasiekė tą nustatymų skydelį, negalėjo sąveikauti su tuo langeliu, nes jis buvo išjungtas ir todėl negalėjo nuspręsti dėl programų stebėjimo. Praėjus savaitei po iOS 14.5 atnaujinimo, buvo išleista 14.5.1 versija, kuri, be kita ko, ištaisė šią klaidą. Nors tai nebuvo bendra problema, daugelis žmonių vis tiek turėjo šią problemą net atnaujinę savo iPhone į šią programinės įrangos versiją.



„Apple“ vakar tyliai tai ištaisė

Jie informuoja 9to 5Mac kad ši klaida jau ištaisyta ir visi vartotojai dabar gali pakeisti privatumo nustatymus, nesusidūrę su jokiu blokavimu aktyvuodami arba išjungdami skirtuką. Ir sprendimas atsirado be įspėjimo ir nereikalaujant paleisti naujos programinės įrangos versijos, todėl suprantama, kad problema galėjo slypėti įmonės serveriuose ir ją buvo galima ištaisyti be didesnio dėmesio. Jei buvote vienas iš nukentėjusiųjų, jau turėtumėte ją ištaisyti, tačiau jei problema vis tiek išlieka, patartina iš naujo paleisti telefoną ir patikrinti, ar pakeitimai atlikti tokiu būdu.

Ar būtina aktyvuoti šį skirtuką?

Kaip minėjome anksčiau, „Apple“ suteikia vartotojui sprendimo galią. Suaktyvinus skirtuką neleisite, kad programos jūsų nesektų, bet priverstumėte jas prašyti jūsų leidimo ir tada individualiai galėsite pasirinkti, kurią norite sekti, o kurią – ne. Taip pat gali būti, kad visi jie jus seka arba nė vienas iš jų. Bet kokiu atveju tai yra laisvas sprendimas. Taip, iš tiesų, jei išjungėte skirtuką Nustatymuose šią funkciją tiesiogiai blokuosite ir neturėsite galimybės pasirinkti, kurias programėles norite sekti ar ne. Todėl žinant, kad galite pasirinkti individualiai, patariame, kad dėžė būtų aktyvuota.